Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Endüstriyel Mobilya


Endüstriyel Mobilya

10.05.2021 tarihinde oluşturuldu.

Endüstriyel mobilya tarzı 2000’lerin başında ortaya çıkan yeni bir akımdır. Endüstriyel mobilya tarzı genel olarak ham ve bitmemiş bir görünüm ile karakterizedir. Bu tarzda, eskitilmiş metaller, borular, yıpranmış ahşap ve eski bir sanayi fabrikasından esinlenilmiş diğer parçalar kullanılır. Endüstriyel tarz mobilyaya ilk baktığınızda sanki o mobilyanın bir fabrika ortamında kullanılmış olduğunu düşünürsünüz. Endüstriyel tarzdaki mobilyalar sahip oldukları temiz çizgileri ile modern mobilya anlayışına da katkıda bulunurlar.

Endüstriyel tasarım tarzı en çok şehirler ve çatı katları dahil olmak üzere kentsel alanlarda bulunur. Bu tür mekanlar bu tasarımın yansıtılabilmesi için mükemmel alanlar olarak kabul edilir. Bu mekanlar ayrıca, açık tuğlalar ve borular, beton döşeme ve büyük açık pencereler dahil olmak üzere bu tasarım tarzını elde etmek için kullanılan bazı temel unsurları içerir. Bu öğeler, mekana bu tasarım tarzının nihai hedefi olan bir “depo” hissi vermeye yardımcı olur.

Endüstriyel Tarzın Genel Özellikleri

Metal ve ahşap, bir işletme endüstriyel alanını terk ettikten sonra kalan iki malzemedir ve bunlar endüstriyel tarzın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Başka hiçbir stil metal unsurlarla bu kadar güçlü tanımlanmamıştır. Endüstriyel tarzda ahşap, sıcaklık ve doku katarken, metal şıklık ve modernlik katar.

Endüstriyel tarzın ruhunu doğru yansıtabilmek için en çok doğal renkler tercih edilir. Endüstriyel tarza sahip alanlarda griler, nötrler ve rustik renklerin bir karışımı sıklıkla görülür. Doğal renkler, odaya istenilen endüstriyel görünümü verebilme konusunda farklı mobilya parçaları ile çok uyumlu çalışırlar. Ayrıca, duvarların nötr bir renge sahip olması, endüstriyel tarzın uygulandığı alanların daha ve bağlantılı hissedilmesi sağlar.

Endüstriyel tarzda tasarlanmış bir odanın temel öğesi büyük kesitli parçalardır. Bunun nedeni de yaşam alanlarını farklı bölümlere bölmeye ihtiyacını karşılamaktır.