Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Ahşap Cilalama


Ahşap Cilalama

20.11.2021 tarihinde oluşturuldu.

Ahşabı cilalamak, ahşabı nemlendiren, elementlerden ve düzenli aşınmadan koruyan kolay bir işlemdir. Ham ahşap detayları harika görünür, ancak ahşabınızı cilalamak için cila, vernik veya yağ solüsyonu kullanmak doğal renkleri geliştirecek ve güzel bir yüzey bırakacaktır. Basit bir cilalama işlemi, sahip olduğunuz herhangi bir ahşaba parlaklık ve uzun ömür katmanın harika bir yoludur. Ayrıca sahip olduğunuz ahşabın boyutu ne olursa olsun, ahşap cilalamak kendi başınıza yapabileceğiniz oldukça basit ve keyifli bir işlemdir.

Cila Seçimi

Basit bir çözüm arıyorsanız, herhangi bir büyük mağazadan bir mobilya veya zemin cilası da alabilirsiniz. Bu cilalar çok yönlü ve kullanımı kolay malzemelerdir. Eğer tek aradığınız güzel bir parlaklıksa, bu malzemeler işi çok rahat halledecektir. Daha gelişmiş bir şey arıyorsanız, keten tohumu, tung yağı, gomalak veya vernik kullanmaya bakın. Ancak verniklerin, cilaların ve bazı yağ karışımlarının zehirli dumanlar yaydığını ve ekstra güvenlik önlemleri gerektireceğini unutmayın.

Zeytinyağı veya bitkisel yağ gibi yemek yağlarını cila olarak kesinlikle kullanmayın. Bu tür yağlar zamanla bozularak mobilya üzerinde kötü bir koku ve temizlenmesi zor izler bırakırlar.

Çalışma Alanı

İyi havalandırılmış bir alanda çalışmaya özen gösterirn. Bir mobilyayı güçlü koku yayan bir ürünle cilalıyorsanız dışarıda havadar bir alanda çalışmak en güvenlisidir. İçeride çalışmanız gerekiyorsa bulunduğunuz odadaki tüm pencereleri açın veya hava dolaşımını artırmak için vantilatör kullanın.

Tek kullanımlık maskeler sizi her türlü kimyasal kokuya karşı koruyacaktır. Aynı zamanda bu işlemi yaparken plastik koruma gözlüğü kullanımı da tavsiye edilmektedir.

Cilalanacak Yüzeyin Temizlenmesi

İlk olarak cila uygulamayı düşündüğünüz ahşap mobilyanızını hafif nemli mikrofiber bir bezle iyice temizleyin ve mobilyanızın üzerinde toz, leke veya kir kalmadığından emin olun. Bu işlemi yaparken sıcak su ve bulaşık sabunu karışımı kullanabilirsiniz. Bu işleme başlamadan önce mikrofiber bezin üzerinde fazladan su kalmadığından emin olmak için bezi iyice sıkın ve sadece nemli halde olmasına özen gösterin. Aksi taktirde su damlacıkları ahşap mobilya üzerinde lekelere yol açar.

Nemli mikrofiber bezle ahşap mobilyanızı temizledikten sonra kuru mikrofiber bezle tekrar aynı işlemi yapın. Bu işlem görünmeyen su damlacıklarını ortadan kaldıracak ve ahşap mobilyanızın cilaya hazır olmasına imkan sağlayacaktır.

Cilanın Test Edilmesi

İlk olarak cila işlemine başlamadan önce mutlaka satın almış olduğunuz cilanın kullanım kılavuzunu okuyun. Ürün kılavuzunu okumak; kullanacağınız cilayı optimum seviyede nasıl kullanmanız gerektiği konusunda çok faydalı bilgiler verir.

Cilayı ahşap mobilyanıza uygulamadan önce küçük bir alanda mutlaka test edin. Cila ahşap üzerinde beklenmedik bir etkiye sahip olabilir, bu yüzden önce test ettiğinizden emin olun. Uyguladığınız test cilasının kuruması için yeterince zaman verdiğinizden emin olun, böylece ilerlemeden önce etkilerinden emin olabilirsiniz. Bu, ahşap mobilyalarınızda cilanın yüzeye yapışmasını önleyecek bir laminat tabakası olup olmadığını görmenin harika bir yoludur.

Cilanın Uygulanması

Yapmış olduğunuz test sonucunda ahşap mobilyanızda laminat bir tabaka olmadığını gördükten sonra yavaş yavaş cilayı tüm ahşap mobilyanızın yüzeyine uygulayın ve kullanmış olduğunuz cilanın kullanım kılavuzunda yazan referans bilgileri de dikkate alarak belirlenen zaman dilimi boyunca ahşabınıza uygulamış olduğunuz cilanın kurumasını bekleyin. Bu işlem sonucunda ahşap mobilyanız ilk günkü kadar parlak ve temiz görünecektir.