Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Ahşap Mobilya Bakımı


Ahşap Mobilya Bakımı

18.10.2021 tarihinde oluşturuldu.

Ceviz ağacı, kayın ağacı ve meşe ağacı mobilya üretiminde kullanılan en yaygın ahşap türlerinden bazılarıdır. Artan ahşap malzeme çeşitliliğine rağmen, masif ahşap mobilyalar bulunduğu ortama karakter kazandırdığı için en çok tercih edilen ahşap türü olmaya devam etmektedir. Ahşap mobilyalarınızın uzun ömürlü olabilmesi için gerekli birtakım temel noktaları aşağıda sizlerle paylaştık.

Ahşabı Düzenli Olarak Temizleyin

Ahşap mobilyalarınızı iyi durumda tutmak için kapsamlı ve düzenli temizlik şarttır. Ahşap cinsi ne olursa olsun fazla su kullanımından kesinlikle kaçınılmalıdır çünkü mobilyalarınızda uzun süre kalıcı lekeler bırakabilir. O halde sorabileceğiniz soru, “tahta masa gibi mobilyalarınızı zarar vermeden nasıl temizleyebilirsiniz?” Ahşap mobilyalarınızı düzenli olarak temizlediğiniz sürece temizleme işlemi çok basittir. Ahşap mobilyalarınızın en iyi şekilde görünmesi için mobilyalarınızı nemli bir mikrofiber bezle birlikte yeterli olacaktır. Eğer, ahşap mobilyanızın üzerinde lekeler varsa bu lekeleri nemli mikrofiber bezin üzerine koyacağınız az miktarda bulaşık deterjanıyla rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Ahşabı Güneşten Uzak Tutun

Sürekli güneş ışığı ve ısıya maruz kalmak, masif ahşaptan yapılmış olsa bile ahşap mobilyalarınızın durumunu olumsuz etkileyebilir. Özellikle UV ışınları olmak üzere güneş ışığına uzun süre maruz kalmak, ahşap yüzeylerde parlak ve koyu lekelerin oluşmasına neden olabilir. Temel kural, mobilyanızı doğrudan güneş ışığına maruz bırakan açık pencerelerin yanına yerleştirmekten kaçınmaktır.

Ahşabın Sert, Soğuk veya Sıcak Cisimlerle Olan Temasına Dikkat Edin

Ahşap mobilyalardaki küçük kusurlar ve hasarlar genellikle dikkatsiz kullanımdan kaynaklanır. Dikkatli kullanarak mobilyalarınızın muhteşem durumda korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Bardak altlıkları ve servis altlıkları kullanmak soğuk veya sıcak bir malzemenin ahşapla olan temasını en alt seviyeye indirerek mobilyanızın üzerinde kalıcı hasar bırakmasına engel olacaktır. Soğuk içecekler ahşap üzerinde kalıcı beyaz halkalar oluşturabilirken, sıcak tencere masanın şişmesine neden olabilir. Bardak altlıkları ve servis altlıklarını seçerken, estetikten çok işleve odaklanın.

Ahşap Koruyucu Kullanın

Yukarda sunulan adımlardan herhangi birini atlayacaksanız, bunu kesinlikle atlamayın! Yeni ahşap mobilyanızı evinize getirdiğinizde, çıplak ahşap yüzey, her türlü kir ve bakteriye karşı hassastır. Bu nedenle ilk adımımız, yüzeyi kapatacak ve koruyacak yüksek kaliteli bir cila uygulamaktır.

Bu adım için, Ahşap Koruyucu Balmumu Cilaları kullanılmaktadır. Ahşap yüzeylerde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış bu tür bir ürün kullandığınızda ahşap yüzeyini optimum oranda korumuş olursunuz.