Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Dekorasyonda Aydınlatmanın Önemi


Dekorasyonda Aydınlatmanın Önemi

12.06.2021 tarihinde oluşturuldu.

Bir evdeki aydınlatma, bir odanın algılanan görünümünü değiştirdiği gibi, bir odanın enerjisini de değiştirir. Yerleştirme ve tip, iç tasarımın önemli yönleridir ve renk seçimleri, oda boyutu, doğal ışığın mevcudiyeti ve mobilya seçimi ile birlikte çalışırlar. Doğru aydınlatma elde edildiğinde bir araya gelen unsurlar, bir odayı işlevsellik ve stilin kusursuz bir kombinasyonuna dönüştürür.

Alan Yönetimi

Hem doğal hem de insan yapımı aydınlatma, mekan yanılsamasına yardımcı olur. Daha karanlık bir oda için, daha geniş spektrumlu doğal ışık getirmenin yollarını bulun. Oda yeterli aydınlatmaya sahip değilse, sıkışıklık hissedilir. Bu, küçük bir ortamda kullanılan farklı mobilya kombinasyonlarının çok kötü görünmelerine sebep olur. Köşe lambaları, aplikler ve tavanda merkezi olarak asılı ışıklar, doğal aydınlatma yoksa bir odayı aydınlatmaya ve görsel olarak daha geniş bir alan yaratmaya yardımcı olur. Bu, herhangi bir ortam için geçerlidir – ev veya ofis. Doğal aydınlatma, insan yapımı aydınlatmadan daha çok tercih edilir çünkü renkleri daha iyi gösterir ve yansıtıcı yüzeylerden sıçrayarak bir odanın görsel alanına katkıda bulunur. Daha fazla doğal ışık istiyorsanız çatı pencerelerini veya büyük pencereleri tercih edin veya mevcut pencerelerinizden maksimum miktarda ışık almak için şeffaf perdeler ve perdeler kullanın.

Renk Yönetimi

Işıklandırma kullanımı, bir odanın genel renklerine veya yalnızca ışığın geliştirmesi gereken yüzeylere ekleme veya çıkarma yapabilir. Daha koyu renkler bir odayı daha küçük ve sıkışık hissettirirken, açık renkli duvarlar tam tersini yapar. Uzay yanılsaması, duvar yüzeylerinden yansıyan ışıkla tanımlanır. Bazı aydınlatma türleri, duvarları daha da aydınlatarak bu yanılsamaya yardımcı olur. Ek olarak, ray lambası gibi yönlü aydınlatma duvar renklerini yumuşatabilir. Ayrıca duvarları değil, zemini aydınlatan yumuşak, aşağı doğru bir parıltıya sahip gömme kutu aydınlatması da vardır. Bu, odanın ortasından asılan ve ortam aydınlatması veya duvar aydınlatması sağlayan ışıklara zıttır. Her iki durumda da bu, renkli bir bölümün ne kadar açık veya koyu görünebileceğini etkileyebilir.

İşlevsellik

İç mekanda aydınlatmanın önemli bir rolü işlevselliktir. Aydınlatmanın bir amaca hizmet etmesi gerekir, yoksa sadece elektriği boşa harcar. Avizeler, merkezi temalı yerleşimleri nedeniyle sadece geniş, açık fuayelerde, girişlerde ve odalarda değil, aynı zamanda oda için mükemmel aydınlatma sağladıkları için kullanılır. Duvar lambaları, bir giriş koridoruna görsel olarak uzunluk ve boyut katar ve yolu aydınlatır. Ayar için en iyi yönlü veya ışıldayan türü elde ettiğinizden emin olmak için istediğiniz aydınlatma tarzını düşünün. İşlevselliğin genel oda aydınlatmasından daha önemli olduğu masalar ve diğer çalışma alanları için göreve özel aydınlatmaya bakın.

Yönlü Aydınlatma

Bir odadaki aydınlatma ya odanın tamamı için aydınlatma sağlar ya da çok özel unsurları vurgular. Ray aydınlatması, konumsal aydınlatmanın mükemmel bir örneğidir. Tavandan sarkıtılan ayarlanabilir boyunlar ve lambalar, duvar resmi, girişteki bir masa üzerindeki çiçek vazosu veya bar üstü veya mutfak adası gibi belirli unsurlara işaret edilebilir. Bunları duvara da monte etmeyi düşünün. Özel resim ve ayna çerçeveleri ayrıca duvardaki belirli alanları vurgulamak için dahili aydınlatmaya sahiptir. Tavandan sarkan merkezi aydınlatma armatürlerinden gelen genel bir parıltının aksine, gömme aydınlatma zeminlerde ve tavanlarda dikey ışık demetleri oluşturmak için kullanılabilir.