Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Deri Koltuk Temizliği


Deri Koltuk Temizliği

22.12.2021 tarihinde oluşturuldu.

Deri, şaşırtıcı derecede dayanıklı, bakımı kolay bir döşeme malzemesidir, ancak ara sıra temizlik ve bakım gerektirir. Deri mobilyalarınız eski parlaklığını kaybetmiş görünüyorsa, aşağıda size sunmuş olduğumuz basit ve etkili bakım adımlarını uygulayarak deri mobilyarlarınızı eski görünümüne kavuşturabilirsiniz.

Deri mobilyalar zengin renk seçenekleri ve esnek hissi ile odanızın dekoruna lüks bir görünüm katar. Neyse ki, bu lüks görünümüne rağmen üst düzey bir bakım gerektirmez. Bununla birlikte, kaçınılmaz olarak, tüm deri koltukların, şezlongların veya kanepelerin hayatında biraz özen gösterilmesi gereken bir zaman gelir. Deri mobilyaların nasıl temizleneceğini öğrenmenin zor olmadığından ve işlemin yalnızca çoğu ev sahibinin hazır bulundurduğu malzemeleri içerdiğinden emin olabilirsiniz.

Deri Üzerindeki Tozu Temizleyin

Deri mobilyaları temizlemek istediğinizde ilk adım deri yüzeyin üzerinde bulunan toz parçacıklarını temizlemektir. Fırça aparatı olan bir elektrikli süpürge ile bunu kolayca yapabilirsiniz. Varsa mobilya minderlerinin arasını da temizlemeyi unutmayın. Eğer fırça aparatı olan bir elektrikli süpürgeniz yoksa bu işlemi nemli bir bezle de yapabilirsiniz. Toz alma işlemi bittiğinde, tüm yüzeyi kuru mikrofiber bir bezle silin.

Deri Yüzeyine Beyaz Sirke ve Keten Tohumu Yağı Karışımı Uygulayın

Bir çay bardağı beyaz sirke içine iki yemek kaşığı keten tohumu yağı ekleyin ve her iki ürünü iyice birbirine karıştırın. Oluşan bu karışımı temiz mikrofiber bezle dairesel hareketler yaparak deri yüzeyine uygulayın. Bu karışım deri üzerindeki istenmeyen lekeleri kolayca çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Daha sonra temiz mikrofiber bez ve duru su kullanarak işlem yapmış olduğunuz yüzeyinden tekrar geçin. Bu işlemde deri yüzeyin parlaklığını arttırır.

Deri Yüzeyinden Mürrekep Lekesi Çıkarma İşlemi

Mürekkep lekeleri genel olarak ofis mobilyalarında sık sık görülmektedir. Bu görüntüden kurtulmak için yapacağınız işlem düşünüldüğü kadar zor ve zahmetli değildir. Mobilyanızın deri yüzeyinden mürekkep lekesini çıkarmanız için gerekli olan malzemeler saf alkol ve pamuktur. Eğer mürekkep lekesinin bulunduğu alan küçük ise pamuklu kulak çöpü kullanmanızı öneririrz. Bu sayede mürekkebi çok yaymadan gerekli silme işlemini rahatça yapabilirsiniz.

İlk olarak pamuğu saf alkole batırın ve sonrasında pamuğu mürekkep lekesi olan yüzeyin üzerinde yavaşça gezdirin. Mürekkep lekesi saf alkolle buluştuğunda çok çabuk çözülür ve sizde nemli mikrofiber bez yardımıyla çözülen bu mürekkebi deri yüzeyinden rahatlıkla silerek çıkartırsınız. Bu işlemi yaptıktan sonra ilgili yüzeyi kuru mikrofiber bezle kurulamayı unutmayın.