Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Klasik Mobilya


Klasik Mobilya

06.01.2021 tarihinde oluşturuldu.

Klasik tarzda mobilyalar, Viktorya döneminin sonuna kadar, modernist hareketin başlamasından hemen önce yapılan mobilyalar olarak kabul edilmektedir. Bu tarz mobilyalar eski dünya işçiliğiyle yapılmış, elle oyulmuş koyu renkli ahşap ile yapılmış kaliteli mobilyalardır. Klasik mobilyalar, yapıldığı dönemlerin karakteristik özelliğini yansıtır ve oymalı hayvan başları, masalarda ve sehpalarda pençe ayaklı bacaklar ve süslü mermerler ve diğer ek donanımlarla Gotik bir görünüme sahiptirler.

Klasik Mobilyanın Tarihçesi

Klasik tarzda mobilya yapımı ilk olarak  Avrupa’da Kral IV. Louis döneminde 1643’te başladı ve 1715’e kadar sürdü. Klasik mobilyaya Avrupa’nın en önemli katkısı İngiltere’den Chippendale mobilyalarıydı. Bugün hala ünlü olan Chippendale tipi sandalyeler ve diğer mobilyaların üretimi 1740’ta başladı ve 1790’a kadar devam etti. Queen Anne tarzı mobilyalar da çok zarifti ve rahatlık için yapılmaktaydı. O dönemlerde klasik mobilya stilleri birçok evin temelini oluşturmaktaydı. Bazı klasik mobilya parçaları sembolik olarak kullanılmaktaydı. Amerika’da, Avrupa stilleri popülerlik kazanıyordu, ancak Devrim Savaşından hemen sonra Federal tarzdaki mobilyalar, özgürlüğü simgeleyen oymalı Amerikan kartal motifiyle belirgin bir şekilde Amerikanlaştı.

Klasik Mobilyanın Özellikleri

Klasik tarzda mobilyalar, derin oyulmuş kalın ahşaptan, genellikle koyu lekeli, ayrıntılı el oyması parşömenler ve top veya pençe ayaklarıyla yapılmıştır. Mobilya parçalarında, som pirinçten ve kemik veya fildişi gibi egzotik malzemelerden özenle işlenmiş bölümler bulunmaktadır. Kumaşlar ise genellikle sofistike desenlerden ve düz renklerden oluşmaktadır.

Klasik tarzda mobilyalar en çok detaylı tasımlarıyla ve resmi görünümleriyle bilinirler. Üretildiği dönemde kullanılan parçalar, zamanın kraliyet monarşilerinin oturma odalarında, salonlarında ve yemek odalarında kullandıklarını taklit etmeyi amaçlıyordu. Bu zenginlik yansıması, orta sınıfa tahsis edildi ve aynı şekilde ayrıntılı olmasa bile, kraliyet ailesinin sahip olduğu mobilya stilinin dönemin orta sınıf tarafından da kullanılması sağlandı.