Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Kumaş Koltuk Temizliği


Kumaş Koltuk Temizliği

24.01.2022 tarihinde oluşturuldu.

Hepimiz rahat bir koltukta oturmayı seviyoruz ama hiç kimse kirli bir koltukta oturmayı istemez. Kumaş koltuklar zamanla kirlenir ve bu kir koltuk üzerinde göze hiç hoş görünmeyen bir görüntü oluşturur. Fakat, kumaş koltuk temizliği düşünülenden çok daha kolaydır. Sizde aşağıda sunmuş olduğumuz adımları izleyerek kumaş yüzeye sahip koltuğunuzu ilk günkü parlaklığına döndürebilirsiniz.

Kumaş Üzerindeki Tozu Temizleyin

Elektrikli süpürge kullanımı bu işlem için en iyi yöntemdir. Elektrikli süpürgenizin fırça aparatını takın ve tüm kumaş yüzeyini iyice temizleyin. Evcil hayvan tüylerinin, yiyecek kırıntılarının ve kirin biriktiği alanları temizlediğinizden emin olun. Eğer kumaşın üzerinde çok fazla evcil hayvan tüyü varsa, süpürgenin alamadığı tüyleri almak için bir tüy silindiri kullanın. Bu evcil hayvan tüylerini almakta en etkili yöntemdir.

Koltuğunuzun Kumaş Etiketini İnceleyin

Günümüzde birçok koltukta hangi tür kumaş kullanıldığına dair ürün etiketi mevcuttur. Koltuğunuzda bulunan bu etiketi iyice inceleyin. Bu etikette koltuğunuzun nasıl temizlenmesi gerektiğine yönelik aydınlatıcı bilgiler bulabilirisiniz.  Koltuğuklarda bulunan etiketlerin çoğunda aşağıdaki kodlar yer alşmaktadır:

W: “Su” (Water) Temizleme işleminde sadece su kullanınız.

W/S: “Su veya Kuru Temizleme Kimyasalları” (Water and Dry-Cleaning Deterjant) Temizleme işleminde su veya kuru temizleme kimyasalları kullanınız.

V: “Elektrikli Süpürge” (Vacuum Cleaner) Temizleme işleminde sadece elektrikli süpürge kullanınız.

S: “Kuru Temizleme Kimyasalları” (Dry Cleaning Solvent) Temizleme işleminde sadece kuru temizleme kimyasalları kullanınız.

Temizlik İşlemine Başlayın

Bir kanepenin nasıl temizleneceğini bilmek, lekelerin nasıl çıkarılacağını bilmek demektir. Eğer koltuk temizliği için özel üretilmiş bir buhar makinesine sahipseniz o zaman işiniz daha da kolay. Makinenin kullanım talimatlarını okuyaraka bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat, bir buhar makineniz yoksa kumaş koltuk temizleği için kullanabileceğimiz en etkili metod aşağıda yazdığımız metod olacaktır.

Bu temizlik işlemi için ticari bir temizlik malzemesi kullanabilir veya mutfakta sahip olduğunuz doğal malzemelerden kendi temizleyicilerinizi yapabilirsiniz. Ev yapımı temizleyiciler hem daha ucuz hem de daha çevre dostudur. Ev yapımı bir temizleyici ile bir koltuğu nasıl temizleyeceğiniz aşağıda sizler için açıkladık.

İlk olarak 1/4 su bardağı sirke, 3/4 ılık su ve 1 yemek kaşığı bulaşık sabunu bir kabın içine koyarak iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı bir sprey şişesine koyun. Koltuğunuzda göze çarpan lekeli ve kirli alana bu karışlımı uygulayın ve leke çıkana kadar yumuşak bir bezle iyice silin. Daha sonra kumaşta kalması muhtemel sabunu çıkarmak için de temiz suyla nemlendirilmiş ikinci bir bez kullanın. En son temiz bir havluyla üzerinden geçerek temizlik işlemini tamamlayın. İşte kumaş bir koltuğu temizlemek bu kadar kolay.