Giriş Yap   |   Üye Ol Ücretsiz İlan Ver
Modern Mobilya


Modern Mobilya

09.04.2021 tarihinde oluşturuldu.

Modern mobilya stili, modernizmden etkilenen ve 19. yüzyılın sonlarından günümüze kadar üretilen mobilyaların tamamını kapsamaktadır. Mid-century modern ve iskandinav mobilya stilleri de modern tasarım çatısının altında yer almaktadır. Genel anlamda, modern dekor anlayışı 20. yüzyılın başından başlayarak, 1900’lerden 1950’lere kadar olan süreçlerle bağlantılıdır.

Modernist tasarım anlayışı basit ve temiz bir görünümü benimsemektedir. Modern mobilya tasarımında minimalizm ön plandadır. Tasarımlarda düz çizgiler ve  canlı tonlarla vurgulanan sıcak nötr renkler kullanılır. Malzeme olarak da ahşap ve metal tercih edilir.

Günümüzde modern tarz ve çağdaş tarz birbiriyle sıklıkla karıştırılır.  Modern tarz, 1900’lerin başından ortalarına kadar sağlam bir şekilde köklenmiştir ve doğal renklere sahip güçlü çizgiler içerir. Diğer taraftan; çağdaş tasarım ise şimdinin trendlerini içerir. Çağdaş tasarım tarzında yaşadığınız günün trendi ne ise tasarımlarda ona yer verirlir.

Modern Mobilya ve Çağdaş Mobilya Arasındaki Farklar

Modern mobilya ve çağdaş mobilya arasındaki en büyük fark çizgi kullanımıdır. Modern mobilyalarda tamamen düz çizgiler tercih edilirken, çağdaş mobilyalarda kıvrımlı çizgiler sıklıkla kullanılır. Modern mobilya ve çağdaş mobilya arasındaki diğer bir fark da renk kullanımıdır. Cesur ve göz alıcı renklerin ağırlıklı olduğu bir mobilyaya bakıyorsanız bu mobilyanın çağdaş olma ihtimali çok yüksektir. Modern mobilya tasarımlarında daha yumuşak renkler tercih edilir.

Modern Mobilya ve Çağdaş Mobilya Arasındaki Benzerlikler

Her iki stil de, pürüzsüz, temiz çizgiler ve sanatsal yetenek ile basit, düzenli alanları tercih etme eğilimindedir. Bu, çok davetkar bir odada rahat ve sakinleştirici bir his verir. Her iki stil de süslü tasarımları veya ağır unsurları tercih etmez. Her iki stilde de kanepeler, sandalyeler ve sedirlerin açık bacakları vardır. Her iki stilde de bol miktarda metal ve ahşap kullanılmaktadır.

Çağdaş Tarz yerine Modern Tarzı Ne Zaman Seçmelisiniz

Modern tarz, 1900-1950 yıllarında ortak olan tasarım unsurlarına odaklandığı için, son derece işlevsel unsurlar ve sıcak, doğal renkler tercihi ile o dönemin estetiğini seven bir ev sahibi için en iyisidir. Ve tek bir tasarım teması geliştirmeyi seven biri için en iyi sonucu verir.

Çağdaş tasarım stili, dekor ve süslemede güncel trendleri takip etmeyi seven, zamanla değişmeye istekli (ve bütçesi olan) ev sahipleri için en uygunudur. Çağdaş tasarım ayrıca keskin kontrastları ve kıvrımlı çizgileri sevenler için en iyisidir. Çağdaş tarz, biçim ve süsü işlevden daha önemli bulanlar içindir.